Leave a comment

MotoGP – Audi blen Ducati-n, për 860 milion euro

Nga Erblin Vukaj

 

Audi do të zotërojë markën italiane të motorëve, Ducati. Sipas informacioneve më të fundit, marrëveshja do të mbyllet në ditët e ardhshme për një shifër afërsisht 860milion €. Mungon vetëm zyrtarizimi, kur duket gjithçka e kryer. Sipas shtypit gjerman, raportuar edhe nga web-site-i i prestigjozes amerikane Bloomberg Business Week, Ducati do t’i kaloi përfundimisht Audit.
Investindustrial dhe Volkswagen (e para zotëron pjesën më të madhe të aksioneve të Ducati Motor Holding, e dyta zotëron markën Audi) do të njoftojnë brenda javës marrëveshjen së arritur pas një serie negociatash ku grupi gjerman ofronte 750 milionë euro kundrejt kërkesës fillestare prej 1miliard të Andrea Bonomit.
Investindustrial gjithsesi mund të mbetet aksionere, duke mbajtur nën zotërimin e saj një pjesë të vogël aksionesh, pikërisht për të mos diegur tërësisht të gjithë punën e mrekullueshme të viteve të fundit. Audi hyn kështu fuqishëm në botën e dy rrotave dhe -falë binomit me Ducatin- shpreson të jetë një konkurrent i fortë për “patriotët” e BMW-ës.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: