Leave a comment

Teknologjia 3D, makina e avancuar e propagandës naziste

Nga Kujtim Xhaja

Mund t’ju duket e çuditshme që një nga teknologjitë më moderne të sotme të jetë produkt  i nazizmit, por në këtë përfundim ka arritur regjizori Filip Mora.

Gjurmët e kësaj teknologjie janë gjetur  në Arkivat Federale në Berlin, ku mbahet filmi me mbishkrimin: ”Raum film”

Këto janë dy filma të shkurtër,  prej 30 minutash, te bëra ne një prizëm ballor dhe dy lente mbi 35 mm.

Ky film kishte qenë i porositur nga një studio e pavarur nga Ministri i Propagandës Goebbels, që mesa duket do të shërbente, si një makinë e avancuar e propagandës naziste.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: