IPad ndihmon fëmijën me autizëm

Nga Sigida Shehu

IPad ndihmon ne betejen kunder autizmit

Siddiqui, një banor  i Columbia  i cili ndau historinë e vajzës së tij autike në iReport, tha se para se të kishte nje iPad, mënyra e vetme e  Sheriatit për komunikim ishte duke qarë.  Ajo nuk kishte asnjë mënyrë  tjeter për të shprehur atë që ajo donte apo se si ndihej.

“iPad i ka dhënë asaj një kuptim të komunikimit që ajo nuk e  kishte  me parë. Ajo e di që kur preket dicka është sepse e dëshiron. Ajo e di se nuk ka  më nevojë të qajë”. tha Siddiqui.
Në fillim, Sheriati  e gëzuar  shikonte filma dhe luante  lojëra. Megjithatë, nëpërmjet terapisë dhe në shtëpi, ajo u prezantua me aplikacione si Proloquo2Go,  mesimin  e  fjalëve të para.Ajo së shpejti  u mësua për të vënë së bashku fjale  të shkurtra si “Unë dua mamin” për të shprehur atë që ajo dëshironte.

Qasja e dyqaneve online si një platformë për aplikacione ka hapur një rrugë të re për prindërit. Ata me  ane te kesaj shpikjeje janë në gjendje për të krijuar aplikacionet në bazë të nevojave specifike të fëmijës së tyre.

“Unë mendoj se  iPad është  një revolucion në  fushën e  Komunikimit ” tha Dr Oliver Vendt,një nga   specialistët e komunikimit në kompaninë Apple.

IPad ka foto dhe simbole,ku fëmijët mund  t’i perdorin ato për të krijuar fjali. Këto fotografi mund të përfshijnë objekte, ndjenja apo ndonjë gjë të rëndësishme për fëmijën.
IPad   lejon prindërit për të bërë fotografi dhe t ‘i  shtojnë  ato në  folderin ekzistues.

Fëmija është atëherë në gjendje për të krijuar fjali duke përdorur imazhet, të tilla si “Unë dua Apple” apo “Ndjehem i pikëlluar.” Në fund, ata mund të shtypin opsionin  “degjo të gjithën ” , ikonë për të dëgjuar fjalinë.

Advertisements
%d bloggers like this: