Online News

Mbi konvencionet e proceseve vendimarrëse dhe përfaqësimit të tyre mediatik

Mbi konvencionet e proceseve vendimarrëse dhe përfaqësimit të tyre mediatik

Nga Denis Mari Konvencionet intelektuale të tilla si përdorimet e figurshme (mediatike) të disa elementëve postmodernistë, mund të jenë po aq ngërthyese sa dhe konvencionet komerciale – ndoshta dhe më shumë duke parë se si janë në gjendje të ‘mashtrojnë’ njerëz inteligjente duke I bërë të besojnë se janë tashmë bashkautorë të një sipërmarrjeje kritike, […]

Manekinë për politikën

Nga Genci Pishtari Me krijimin e partive të shumta politike pas viteve 90’, u krijuan edhe forumet rinore përkatëse, pothuajse të çdo partie. Krijimi i këtyre forumeve duhej të jepte frytet e saj duke kultivuar tek rinia principet e demokracisë. Ato supozohet të ishin dhe të jenë shkolla politike të cilat trajnojnë liderët e së […]

TE GJITHE NE SHKOLLE!!!

Nga Marin Selfollari  Të kesh një diplomë është kthyer në mision për të rinjtë shqiptarë. Nisur nga kushtet e veshtira dhe kaotike  të jetesës, studentët e shohin arsimin e lartë si të vetmen trampolinë për një të ardhme të sigurtë, me saktë për një punë të sigurtë. Ky fluks i jashtëzakonshëm dhe i pa përballueshem […]

Media në raport me të rinjtë

Nga Elorina Kulla Pavarësisht nga mosha, gjinia apo pozicioni në shoqëri, media është pa dyshim një ndikues në jetën e kujtdo. Televizioni është forma më e konsumuar e medias duke qenë se përfshin disa elemente njëherazi. Për këtë arsye mbetet edhe më i diskutuari për impaktin që krijon në shoqëri. A ofron ai programacion edukues […]

Si vijuan tragjeditë e ditës së hënë..

Nga Edlira Kalaja Tragjedia më e madhe e aksidentit të ndodhur këtë të hënë, ishte humbja  11 jetëve. Teksa shikoje portretet e secilës prej vajzave ishte e pamundur të mos përloteshe dhe e vetmja ndjenjë që të vinte në ato momente ishte keqardhje. Keqardhje për ato jetë të humbura. Tragjedia tjetër e shkaktuar nga ky […]

Arti i marketimit të fatkeqësive

Nga Erblin Vukaj Në orën 15:45; 16:00; 16:15 apo 16:30, domethënë në orare të ndryshme nga media të ndryshme, më 21 maj, u raportua për daljen nga rruga të një autobusi me studentë. Autobuzi ishte pjesë e një eksedite mësimore organizuar nga departamenti i Gjuhë-Letërsisë së Universitetit të Elbasanit “Aleksandër Xhuvani”. Sipas mediave ato po […]

“A ndihemi të sigurtë?!”

Nga Edlira Kalaja Grabitjet në mes të ditës të shoqëruara edhe me vrasje, po venë në dyshim sigurinë e qytetarëve si dhe shtojnë mosbesimin ndaj policisë  së vendit. Vetëm dy muajt e fundit janë grabitur disa dyqane, banka etj, ku fatkeqësisht ka patur edhe të vdekur. Vala e grabitjeve duket të jetë përhapur nëpër qytete […]