Profile Shqiptare

Gjergj Kastrioti Skënderbeu, i takon vetëm Shqipërisë

Nga Erblin Vukaj Këtë vit, vendi ynë bën plot njëqind vjet pavarësi. Pavarësi për të cilën luftuan dhe sakrifikuan, ku më pak e ku më shumë, të gjithë paraardhësit tanë. Figurat më të njohura historike të vendit tonë i dhanë rilindjen kombëtare, e me të më 28 Nëntor 1912-të, Pavarësinë.  Kjo pavarësi s’kishte si të […]

1 maji dhe shqiptarёt

Nga Edlira Kalaja Ndër ato pak sindikata të punëtorëve që ekzistojnë në Shqipëri, duket se vetëm njëra kishte dalë në mënyrë simbolike për të protestuar në ditën ndërkombëtare të punëtorëve, ndërsa pjesa tjetër fjeti gjumë. Shumë njerëz janë të papunë, e shumë të tjerë punojnë në kushte të këqija por askush nuk flet, përveçse në […]

Urban Jungle

Rubrikё nga Edlira Kalaja                                                                                                                        Episode 2 Mund të themi që ne tiransit kemi një transport urban për të qenë. Më […]

Shkova, Pashë, Qëndrova

Profil Nga Kelvin Nikolli “Isha gjashtëmbëdhjetë vjeç kur ika nga shtëpia drejt Greqisë.” Me këto fjalë fillon historinë e tij Kastriot Nikolli, emigrant prej njëzet vitesh në Greqi. Kastrioti u lind në fshatin Orosh të Mirditës në vitin 1975. “Jeta në Mirditë ishte shumë e vështirë, sidomos kur ra diktatura komuniste. Vitet nëntëdhjetë ishin një […]