Ballkan News

Ekonomia greke përsëri pëson ulje në tre muajt e parë të 2012

Nga Elorina Kulla Ekonomia greke u tkurr me 6.2 % në tremujorin e parë të vitit 2012. Autoriteti grek i statistikave tha të martën, se si vendi po lufton për të dalë nga recesioni dhe të ketë rritje ekonomike, në mënyrë që të tejkalojë krizën akute dyvjecare të borxhit dhe shmangë daljen nga eurozona. Në […]

Marrëveshje OSBE-Shqipëri për shkatërrimin e mbetjeve kimike

Nga Online News Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Europë (OSBE) ka nënshkruar një marrëveshje me vendin tonë për të ndihmuar në shkatërrimin e kontrolluar të mbetjeve kimike të periudhës komuniste. Mbetje të tilla në vendin tonë janë shpeshherë të magazinuara në kushte krejtësisht të papërshtatshme. Sipas kësaj marrëveshjeje, OSBE do të ndihmojë Ministrinë e […]

Ish komandanti i UÇK: Vrasjet në Smilkovc të Maqedonisë janë bërë nga shërbimet sekrete

Nga Olsi Çala Ish komandanti  Hoxha i UÇK-së, Xhezir Shaqiri  ka deklaruar se për vrasjen e  pesë maqedonasve në Smilkovic të Shkupit përjashtohet në mënyrë kategorike që të jenë të përfshirë shqiptarët. Gjatë fjalës së tij Shaqiri tha se, “ kjo vrasje e shënuar përbën një krim të madh pa marrë parasysh se cilës përkatësi etnike […]