Letërsi

Librat e rekordeve

Nga Katerina Tanellari Librat mё  tё shitur nё  histori dhe  karakteristikat qё  i bёnё tё tillё Librat  kanё njё ndikim shumё  tё madh nё  formimin e  personalitetit tё gjithsecilit prej nesh. Ata janё bashkёudhёtarёt tanё  tё pandarё  qё  prej fёmijёrisё  e  pёr  disa  qёndrojnё  tё  tillё pёr shumё  me  gjatё.  Me  dёshirё ose  jo ne […]

Barbarizma gjuhësore apo vitrinë fodullëku?

Fjalët e huaja po “pushtojnë” shqipen standarte   Nga Alket Skura   “Këto fjalë janë si viruset në kompjuter që fillimisht futen me rradhë në këtë të fundit dhe se një ditë mblidhen aq shumë saqë e nxjerrin jashtë funksionit” U deshën disa kongrese drejtshkrimore për të përcaktuar formën standarte të gjuhës shqipe. Por ky […]