Life&Style

Të modifikosh ëndrrat? Mjafton një app

Nga Iva Bërxolli   Quhet DREAM:ON dhe është aplikacioni për pajisjet Apple i cili premton manipulimin e ëndrrave në momentin që e aktivizon. Idea ka lindur nga psikologu britanik Richard Wiseman, një nga autorët dhe gjenitë më të ndjekur në rrjetin social Twitter. Me gati 100 mijë ndjekës, mjeku ka hedhur në blogun e tij […]

Jeans-et që shkaktojnë vdekje

Nga Iva Bërxolli Quhet ‘sandblasting’ teknika e përdorur nga industria e veshjeve për të zbardhur xhinset dhe për t’iu dhënë atyre një pamje të vjetërsuar. Copa i nënshtrohet goditjeve së rërës me ajër të komprimuar ndërkohë që grimcat e silicit të shpërndarë në ajër përbëjnë rrezik për jetën e punëtorëve. Në fakt thithja e këtyre […]

A ndikojnë të ardhurat në lumturinë tonë?

Nga Krisli Miço Ndërsa shumica e njerzëve mendojnë se të ardhurat e shumta i lumturojnë njerëzit, kërkimet e bëra nga Princeton University kanë dalë në përfundimin se kjo teori është pak e ekzagjeruar, më tepër një iluzion. Dy profesorët e Prinstounit (Princeton), ekonomisti Alan B. Krueger dhe psikologu dhe laureat i çmimit  Nobel, Daniel Kahneman, […]

Një shpikje drejt lirisë

Nga Kujtim Xhaja Teknologjitë e reja kanë zënë një vend thelbësor në shoqërinë e ditëve të sotme. Televizioni satelitor, teknologjia e lëvizshme celulare dhe fuqia gjithnjë në rritje e internetit, nuk po ndryshojnë vetëm mënyrën e të jetuarit, por edhe konceptimin mbi shumë gjëra që na rrethojnë. Këto zhvillime sollën me vete një ndryshim të […]

Adoleshentët në bashkëjetesë me subkultura të huaja

Nga Enida Mosho  “Të jesh adoleshent në ditët e sotme është shumë e vështirë. Nuk e di sa shpejt ikin vitet dhe gjendesh përpara një bote të panjohur me frikën nëse do të mundësh ta përballosh. Askush nuk më kupton. Ndjej se të gjithë i kanë sytë nga unë dhe gjithçka që po bëj është […]