Shëndeti

Media në raport me të rinjtë

Nga Elorina Kulla Pavarësisht nga mosha, gjinia apo pozicioni në shoqëri, media është pa dyshim një ndikues në jetën e kujtdo. Televizioni është forma më e konsumuar e medias duke qenë se përfshin disa elemente njëherazi. Për këtë arsye mbetet edhe më i diskutuari për impaktin që krijon në shoqëri. A ofron ai programacion edukues […]

Me një spërkatje, jeni i dehur

Nga Ermal Brahimllari Tani falë një spraji mund të dehesh për pak minuta pa u dashur që të shpenzosh shuma të mëdha parash nëper lokalet e natës. Produkti, quhet WA|HH Quantum Sensation i shpikur nga David Edwards dhe është prezantuar në Paris.

Të modifikosh ëndrrat? Mjafton një app

Nga Iva Bërxolli   Quhet DREAM:ON dhe është aplikacioni për pajisjet Apple i cili premton manipulimin e ëndrrave në momentin që e aktivizon. Idea ka lindur nga psikologu britanik Richard Wiseman, një nga autorët dhe gjenitë më të ndjekur në rrjetin social Twitter. Me gati 100 mijë ndjekës, mjeku ka hedhur në blogun e tij […]

Një nga gjashtë kancerët në mbarë botën janë shkaktuar nga infeksioni

Nga Sigida Shehu  Kanceri  i shkaktuar nga infeksionet është  tri herë më i lartë në disa pjesë të botës në zhvillim, të tilla si lindore dhe  vendet e zhvilluara, si Britania e Madhe. Në Mbretërinë e Bashkuar  numri i pacienteve  shtohet çdo vit, një e treta e rasteve ndodh tek njerëzit  nen  moshen 50 vjec. […]

Përfundon maratonën me kostumin ReWalk

Një grua e paralizuar  në Londër u bë personi i parë që arriti të përfundojë  një maratonë  nën kostumin ReWalk, të martën 16 ditë pasi gara filloi. Claire Lomas ishte  një fermere, e cila ka mbetur e paralizuar nga shtylla kurrizore pas një aksidenti në kalë. Lomas ishte në lot teksa  shprehet se ishte shumë  […]

Ku i kanë lënë televizionet fëmijët?

Nga Kristi Petro Mjafton të bësh një kalim të shpejtë të kanaleve televizive dhe kupton që asgjë nuk është e përshtatshme për fëmijët. Sot, jo të gjithë mund të kenë aparatura dixhitale, që falë ofertave të tyre kanë mundësuar pajisjen e një pjese të madhe të familjeve shqiptare me to. Në fakt nuk janë as […]

Jeans-et që shkaktojnë vdekje

Nga Iva Bërxolli Quhet ‘sandblasting’ teknika e përdorur nga industria e veshjeve për të zbardhur xhinset dhe për t’iu dhënë atyre një pamje të vjetërsuar. Copa i nënshtrohet goditjeve së rërës me ajër të komprimuar ndërkohë që grimcat e silicit të shpërndarë në ajër përbëjnë rrezik për jetën e punëtorëve. Në fakt thithja e këtyre […]