Sociale

Manekinë për politikën

Nga Genci Pishtari Me krijimin e partive të shumta politike pas viteve 90’, u krijuan edhe forumet rinore përkatëse, pothuajse të çdo partie. Krijimi i këtyre forumeve duhej të jepte frytet e saj duke kultivuar tek rinia principet e demokracisë. Ato supozohet të ishin dhe të jenë shkolla politike të cilat trajnojnë liderët e së […]

TE GJITHE NE SHKOLLE!!!

Nga Marin Selfollari  Të kesh një diplomë është kthyer në mision për të rinjtë shqiptarë. Nisur nga kushtet e veshtira dhe kaotike  të jetesës, studentët e shohin arsimin e lartë si të vetmen trampolinë për një të ardhme të sigurtë, me saktë për një punë të sigurtë. Ky fluks i jashtëzakonshëm dhe i pa përballueshem […]

Ku i kanë lënë televizionet fëmijët?

Nga Kristi Petro Mjafton të bësh një kalim të shpejtë të kanaleve televizive dhe kupton që asgjë nuk është e përshtatshme për fëmijët. Sot, jo të gjithë mund të kenë aparatura dixhitale, që falë ofertave të tyre kanë mundësuar pajisjen e një pjese të madhe të familjeve shqiptare me to. Në fakt nuk janë as […]

Zhvillimi rural dhe lufta ndaj varfërisë

Nga Ermal Brahimllari Në zonat rurale, sot, hasim një problem shumë të madh me varfërinë që po shtohet çdo ditë e më shumë. Duke kaluar në rrugën e Kombit, të duket sikur ajo autostradë nuk është në Shqipëri, sikur “je jashtë shtetit”. Krejt tjetër gjë është sapo merr rrugën për të shkuar në qytetet pranë […]

ARA Animal Rights Albania, ‘Një organizatë shembullore‘

Nga Edlira Kalaja Organizata për të drejtat e kafshëve ARA (Animal Rights in Albania), në mënyre vullnetare, çdo ditë shpëton jetë kafshësh, duke u dhënë atyre shtëpi, mbrojtje e dashuri. Fillimisht nismëtaret e kësaj organizate ishin pesë të rinj, të cilët përveç dashurisë së madhe që kishin për kafshët, kishin ndërgjegjësimin dhe përkushtimin e duhur […]

Adoleshentët në bashkëjetesë me subkultura të huaja

Nga Enida Mosho  “Të jesh adoleshent në ditët e sotme është shumë e vështirë. Nuk e di sa shpejt ikin vitet dhe gjendesh përpara një bote të panjohur me frikën nëse do të mundësh ta përballosh. Askush nuk më kupton. Ndjej se të gjithë i kanë sytë nga unë dhe gjithçka që po bëj është […]

Varrezat murale, të realizueshme, apo e njëjta shashkë politike e vitit 2008-të?

 Nga Erblin Vukaj Nënkryetari i Bashkisë së Tiranës, Edmond Panariti, ka “riplasur” debatin lidhur me propozimin për krijimin e varreve murale. Panariti, pak ditë më parë, deklaroi se në Tiranë vdesin mesatarisht 4000 persona në vit, dhe se shërbimi funeral i tyre i merr Tiranës 20,000 m² tokë, kështu që sipas tij, Tiranës i duhet […]