Teknologji

Media në raport me të rinjtë

Nga Elorina Kulla Pavarësisht nga mosha, gjinia apo pozicioni në shoqëri, media është pa dyshim një ndikues në jetën e kujtdo. Televizioni është forma më e konsumuar e medias duke qenë se përfshin disa elemente njëherazi. Për këtë arsye mbetet edhe më i diskutuari për impaktin që krijon në shoqëri. A ofron ai programacion edukues […]

Fotoja më e mirë: Toka e madhe, 121 megapixel!

Nga Genci Pishtari Fotografia e Tokës e kapur nga një satelit Rus , i ka mahnitur të gjithë banorët e planetit tonë dhe ka nxjerrë jashtë loje të gjitha fotot që kanë qarkulluar deri në këtë moment. Sateliti i quajtur “Electro-L No.1” ka dërguar një pamje të Tokës nga 36 milje larg sipër planit ekuatorial. […]

IPad ndihmon fëmijën me autizëm

Nga Sigida Shehu Siddiqui, një banor  i Columbia  i cili ndau historinë e vajzës së tij autike në iReport, tha se para se të kishte nje iPad, mënyra e vetme e  Sheriatit për komunikim ishte duke qarë.  Ajo nuk kishte asnjë mënyrë  tjeter për të shprehur atë që ajo donte apo se si ndihej.

Me një spërkatje, jeni i dehur

Nga Ermal Brahimllari Tani falë një spraji mund të dehesh për pak minuta pa u dashur që të shpenzosh shuma të mëdha parash nëper lokalet e natës. Produkti, quhet WA|HH Quantum Sensation i shpikur nga David Edwards dhe është prezantuar në Paris.

E-PAD dhe I-PAD

Nga Gerjola Caushi Avancimi i teknologjisë po na con gjithnjë e më shumë drejt produkteve të tjera të sukseshme, të cilat miliona njerëz janë të gatshëm t’i blejne dhe t’i bëjnë pjesë të jetës së tyre. Shumica prej nesh e njeh iPad Apple dhe shumë prej nesh kanë përdorur atë të paktën një herë edhe […]

Një nga gjashtë kancerët në mbarë botën janë shkaktuar nga infeksioni

Nga Sigida Shehu  Kanceri  i shkaktuar nga infeksionet është  tri herë më i lartë në disa pjesë të botës në zhvillim, të tilla si lindore dhe  vendet e zhvilluara, si Britania e Madhe. Në Mbretërinë e Bashkuar  numri i pacienteve  shtohet çdo vit, një e treta e rasteve ndodh tek njerëzit  nen  moshen 50 vjec. […]

Përfundon maratonën me kostumin ReWalk

Një grua e paralizuar  në Londër u bë personi i parë që arriti të përfundojë  një maratonë  nën kostumin ReWalk, të martën 16 ditë pasi gara filloi. Claire Lomas ishte  një fermere, e cila ka mbetur e paralizuar nga shtylla kurrizore pas një aksidenti në kalë. Lomas ishte në lot teksa  shprehet se ishte shumë  […]