Tirana Ime

“A ndihemi të sigurtë?!”

Nga Edlira Kalaja Grabitjet në mes të ditës të shoqëruara edhe me vrasje, po venë në dyshim sigurinë e qytetarëve si dhe shtojnë mosbesimin ndaj policisë  së vendit. Vetëm dy muajt e fundit janë grabitur disa dyqane, banka etj, ku fatkeqësisht ka patur edhe të vdekur. Vala e grabitjeve duket të jetë përhapur nëpër qytete […]

Urban Jungle 3

Rubrikë nga Edlira Kalaja Sqarim nga autorja: Historitë janë ngjarje reale, të cilat u kanë ndodhur personave të ndryshëm. Për lehtësi tregimi, janë të përmbledhura të gjitha në një fundjavë. Teksa leviz i qetë me makinë, shpejtësi normale,  rripin e sigurimit të vënë, del përpara ai, polici. Fytyra e tij autoritare kërkon që ti të […]

‘Të dashuruar‘ pas kafes

Nga Ermal Brahimllari   ‘Të dashuruar‘ pas kafes Të rinj shqiptar duket se kohët e fundit preferojnë të ulen nëper lokale dhe te diskutojnë mbi problemet e tyre sesa te punojnë apo te shkojnë ne shkollë. Në një fillim ditë , të gjithë duhet të jenë nëper punërat e tyre , apo ne universitete, por […]

Urban Jungle

Rubrikё nga Edlira Kalaja                                                                                                                        Episode 2 Mund të themi që ne tiransit kemi një transport urban për të qenë. Më […]

Adoleshentët në bashkëjetesë me subkultura të huaja

Nga Enida Mosho  “Të jesh adoleshent në ditët e sotme është shumë e vështirë. Nuk e di sa shpejt ikin vitet dhe gjendesh përpara një bote të panjohur me frikën nëse do të mundësh ta përballosh. Askush nuk më kupton. Ndjej se të gjithë i kanë sytë nga unë dhe gjithçka që po bëj është […]

Supermarkete vs. pazare

Nga Iva Bërxolli Shqipëria moderne tashmë ka ndryshuar pamjen e saj. Në krah te traditës është vendosur e reja dhe karakteristikat orientale janë përzier me ato perëndimore.  Zhurma dhe gjallëria e pazareve tradicionale po zëvëndësohen me sterilitetin e supermarketeve. Ato krijojnë një realitet të dyfishtë në kontrast me njëri-tjetrin. Supermarketet prezantohen me ambientet e tyre […]

Urban Jungle

Rubrikë nga Edlira Kalaja Urban Jungle ka si qëllim pasqyrimin e realitetit të përditshëm të njerëzve të thjeshtë të kryeqytetit. Përshkrimin dhe vënien në dukje të anomalive të përditshme, absurditeteve të cilat për njerëzit, tanimë konsiderohen krejtësisht normale. Në këtë rubrikë, do të ketë në mënyrë periodike, episode të ndryshme të cilat jam e bindur […]