VS.

‘Të dashuruar‘ pas kafes

Nga Ermal Brahimllari   ‘Të dashuruar‘ pas kafes Të rinj shqiptar duket se kohët e fundit preferojnë të ulen nëper lokale dhe te diskutojnë mbi problemet e tyre sesa te punojnë apo te shkojnë ne shkollë. Në një fillim ditë , të gjithë duhet të jenë nëper punërat e tyre , apo ne universitete, por […]

Adoleshentët në bashkëjetesë me subkultura të huaja

Nga Enida Mosho  “Të jesh adoleshent në ditët e sotme është shumë e vështirë. Nuk e di sa shpejt ikin vitet dhe gjendesh përpara një bote të panjohur me frikën nëse do të mundësh ta përballosh. Askush nuk më kupton. Ndjej se të gjithë i kanë sytë nga unë dhe gjithçka që po bëj është […]

Supermarkete vs. pazare

Nga Iva Bërxolli Shqipëria moderne tashmë ka ndryshuar pamjen e saj. Në krah te traditës është vendosur e reja dhe karakteristikat orientale janë përzier me ato perëndimore.  Zhurma dhe gjallëria e pazareve tradicionale po zëvëndësohen me sterilitetin e supermarketeve. Ato krijojnë një realitet të dyfishtë në kontrast me njëri-tjetrin. Supermarketet prezantohen me ambientet e tyre […]