Finance

Ekonomia greke përsëri pëson ulje në tre muajt e parë të 2012

Nga Elorina Kulla Ekonomia greke u tkurr me 6.2 % në tremujorin e parë të vitit 2012. Autoriteti grek i statistikave tha të martën, se si vendi po lufton për të dalë nga recesioni dhe të ketë rritje ekonomike, në mënyrë që të tejkalojë krizën akute dyvjecare të borxhit dhe shmangë daljen nga eurozona. Në […]

Ulja e kredive të miratuara nga bankat e BE, mund të frenojë rritjen ekonomike në rajon

Nga Online News WASHINGTON –  Fondi Monetar Ndërkombëtar paralajmëroi sot se bankat europiane janë nën trysni që të ruajnë kapitalet e tyre dhe mund të ndërmarrin një ulje drastike të sasisë së kredive të miratuara për dy vitet në vazhdim duke kushtëzuar kështu rritjen e ekonomisë në rajon. Tkurrja e parashikueshme e kredive shihet si […]

Japonia $60 Miliardë për FMN!

Nga Online news Japonia po shqyrton mundësinë e dhënies së një borxhi prej 60 miliardë dollarësh për FMN-në. Sipas agjensisë japoneze të lajmeve Kyodo News nëse miratohet, borxhi në fjalë do të shërbejë për t’i bërë ballë  rrezikut që i kanoset ekonomive europiane nga ESDC/European Sovereign Debt Crisis (kriza aktuale që e ka bërë të […]