Aktualitet

Manekinë për politikën

Nga Genci Pishtari Me krijimin e partive të shumta politike pas viteve 90’, u krijuan edhe forumet rinore përkatëse, pothuajse të çdo partie. Krijimi i këtyre forumeve duhej të jepte frytet e saj duke kultivuar tek rinia principet e demokracisë. Ato supozohet të ishin dhe të jenë shkolla politike të cilat trajnojnë liderët e së […]

TE GJITHE NE SHKOLLE!!!

Nga Marin Selfollari  Të kesh një diplomë është kthyer në mision për të rinjtë shqiptarë. Nisur nga kushtet e veshtira dhe kaotike  të jetesës, studentët e shohin arsimin e lartë si të vetmen trampolinë për një të ardhme të sigurtë, me saktë për një punë të sigurtë. Ky fluks i jashtëzakonshëm dhe i pa përballueshem […]

Si vijuan tragjeditë e ditës së hënë..

Nga Edlira Kalaja Tragjedia më e madhe e aksidentit të ndodhur këtë të hënë, ishte humbja  11 jetëve. Teksa shikoje portretet e secilës prej vajzave ishte e pamundur të mos përloteshe dhe e vetmja ndjenjë që të vinte në ato momente ishte keqardhje. Keqardhje për ato jetë të humbura. Tragjedia tjetër e shkaktuar nga ky […]

Arti i marketimit të fatkeqësive

Nga Erblin Vukaj Në orën 15:45; 16:00; 16:15 apo 16:30, domethënë në orare të ndryshme nga media të ndryshme, më 21 maj, u raportua për daljen nga rruga të një autobusi me studentë. Autobuzi ishte pjesë e një eksedite mësimore organizuar nga departamenti i Gjuhë-Letërsisë së Universitetit të Elbasanit “Aleksandër Xhuvani”. Sipas mediave ato po […]

“A ndihemi të sigurtë?!”

Nga Edlira Kalaja Grabitjet në mes të ditës të shoqëruara edhe me vrasje, po venë në dyshim sigurinë e qytetarëve si dhe shtojnë mosbesimin ndaj policisë  së vendit. Vetëm dy muajt e fundit janë grabitur disa dyqane, banka etj, ku fatkeqësisht ka patur edhe të vdekur. Vala e grabitjeve duket të jetë përhapur nëpër qytete […]

Aksidentet rrugore shtohen dita ditës.

Nga Sigida Shehu Oreksi ynë për makinat është rritur në një pikë ku deri tani ka  rreth një makinë për çdo 11 njerëz. Disa kanë leje drejtimi, por ka dhe nga ata persona që  dhe pa pasur një patentë nuk ngurrojnë të  marrin përgjegjësinë e timonit, duke mos marë parasysh rreziqet që ju kanosen.

Vazhdon kalvari i grave që kërcënuan të vetëvriteshin!

Nga Katerina Tanellari Vuajtjet vazhdojnë për gjashtë gratë që u përfshinë në një protestë ndaj një firme ndertimi që kishte shkelur marrëveshjen përe ndarjen  e apartamenteve, në zonën  e Unazës  së Re në kryeqytet. Pronari i firmës së ndërtimit  Namik Pelivani  ende një muaj pas protestave të vazhdueshme të banorëve  vijon  të mos e njohë […]